ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 (2015)

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, έγινε η καθιερωμένη σχολική γιορτή για να τιμηθεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

Στη γιορτή αυτή παραδίδονται τα βραβεία αριστείας στους μαθητές που αρίστευσαν με την επίδοσή τους την περασμένη σχολική χρονιά και οι έπαινοι στους μαθητές που πρώτευσαν στα τμήματά τους. 

2015-27-10.gym-epal-oinousson.1

 

Στη συνέχεια παραδόθηκαν οι σημαίες των σχολείων στους νέους σημαιοφόρους και παραστάτες.

ΕΠΑΛ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

σημαιοφόρος : ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

παραστάτες: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ (γ τάξη)ΔΑΝΙΗΛ ΤΣΙΓΚΟΣ (γ τάξη), ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (β τάξη), ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ (β τάξη), ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ (α τάξη)

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

σημαιοφόρος: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΕΚΟΥ (28 Οκτωβρίου) και ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΡΗ (25 Μαρτίου)

παραστάτες: ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΥΚΟΥ (γ τάξη), ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ (β τάξη), ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΣΗΣ (β τάξη), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΡΗΣ (α τάξη)


ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

σημαιοφόρος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

παραστάτες: ΟΛΓΑ ΧΡΗΣΤΟΥ (γ τάξη), ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ (γ τάξη), ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΠΑΛΛΑΤΖΙΑ (β τάξη), ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΝΝΙΚΟΣ (β τάξη), ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕΡΡΑΚΗ (α τάξη).

 

2015-27-10.gym-epal-oinousson.2

 

Ακολούθησε η γιορτή με το ιστορικό των πολεμικών γεγονότων της απόκρουσης της ιταλικής επίθεσης και της μεγάλης νίκης του ελληνικού στρατού. Ειδική αναφορά αφιερώθηκε στην Εθνική μας Αντίσταση ενάντια στην κατοχή της χώρας από τον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό. 

Τη γιορτή προετοίμασε και επιμελήθηκε η φιλόλογος κ. Ουρανία Σάββα.

2015-27-10.gym-epal-oinousson.3

Τη γιορτή παρακολούθησαν, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές των σχολείων, ο ιερέας του νησιού, ο δήμαρχος, ο διοικητής της ΑΕΝ, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος ΠΑΤΕΡΑ, ο διευθυντής του μαθητικού οικοτροφείου, γονείς των μαθητών και σπουδαστές της σχολής.

2015-27-10.gym-epal-oinousson.4

 Στο τέλος της γιορτής δόθηκαν από το ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΕΡΑ, χρηματικά βοηθήματα και βραβεία επίδοσης και ήθους σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου, του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΤ, του ΕΠΑΛ και σε σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών.